NL | EN
 

We geven je alle aandacht!

René Bekker

Fysiotherapeut en manueel therapeut

We kunnen altijd iets doen, elk lichaam is te trainen

Het is mooi om topsporters of dansers te begeleiden die op hoog niveau met hun lichaam bezig zijn. Maar ik vind het minstens zo dankbaar om oudere mensen te behandelen die moeilijk kunnen lopen. Ik wil steeds samen met een patiënt de klachten grondig analyseren en aanpakken. 

Veel kracht

Ik verwonder me altijd over de enorme potentie van het menselijk lichaam. Wat er ook aan de hand is, een zware hersenbloeding of een beschadigde pees, het lichaam heeft veel kracht om beter te worden. Er is altijd iets te bereiken. Iedereen kan bewegen op zijn of haar niveau. Elk lichaam is te trainen.

 

Coach

Ik heb vooral een coachende rol: wat is er aan de hand, hoe gaan we het samen aanpakken? U heeft daarbij een actieve inbreng. Vroeger deden fysiotherapeuten meer met fysiotechniek en was de patiënt veel passiever. Nu bewegen en praten we veel. Ik leg ook uit wat er aan de hand is. Mensen moeten weten wat ze zelf kunnen doen om nieuwe klachten te voorkomen.

 

Samen bewegen

Vijfentwintig jaar geleden ben ik al begonnen om mensen meer te laten bewegen tijdens de behandeling. Dat gebeurde toen nog weinig bij fysiotherapeuten. Later bleek uit onderzoek dat dat samen bewegen vaak de beste resultaten oplevert. Daarom hebben we een goed uitgeruste trainingsruimte in onze praktijk.

 

Mooie mix

Ik maak een mooie mix van alles wat ik weet en geleerd heb. Voor de één gebruik ik dit, voor de ander dat. Het is zoeken naar wat iemand vooruithelpt. Van mensen die ik jaren niet heb gezien, weet ik nog hoe het zat. Als ik hun lichaam zie of voel, of als ik hun stem hoor, dan komen alle verhalen weer terug. 


Ieder heeft zijn verhaal

We zijn niet opgeleid om psycholoog te spelen, maar we kijken wel of er ook andere dingen zijn. Waarom zit uw nek vast? Waarom gaat u door uw rug? Mensen vertellen gemakkelijk hun verhaal.

 

Kleinschalig

Ik werk samen met mijn vrouw, dus we hebben het bij het eten wel eens over het werk. We zijn vaak geroerd door de mensen, hun problemen gaan  ons aan het hart. Ik ben natuurlijk ook ondernemer, en ik heb vaak op het punt gestaan om uit te breiden. Maar dan moet ik manager spelen en dat wil ik niet. Ik wil mensen behandelen. Ik houd van onze kleinschaligheid, we kunnen elkaar om advies vragen, even samen kijken. Het is fijn om te weten met wie je werkt.

 

Speciale kennis van:

- algemene fysiotherapie
- manuele therapie
- sportfysiotherapie
- looptraining bij etalagebenen (claudicatio intermittens)
- fysiotherapie bij schouderklachten
- medische fitness- en revalidatieprogramma’s